Zelf een Infographic maken? Met behulp van een infographic kan bepaalde informatie door middel van tekst en beeld worden weergegeven. Ze worden al jarenlang gebruikt, bijvoorbeeld in de vorm van pictogrammen of bewegwijzering. Maar ook in social media zijn infographics de laatste jaren erg populair geworden. Dit komt vooral doordat het een leukere manier is om informatie weer te geven. Een paar beelden met woorden zijn ten slotte leuker dan lappen met tekst. Ook zijn  Klanten en lezers kunnen met een infographic makkelijker worden bereikt. Als je een beetje handig bent kun je ook zelf infographics maken.

Waarom infographics een geweldige marketing tool zijn:

  • Laat snel en overzichtelijk feiten over een bepaald onderwerpen zien.
  • Makkelijk om te gebruiken en te delen.
  • Grotere merkbekenheid
  • Potentie om viral te gaan
  • Trekt meer bezoekers aan
  • Geweldige SEO tool

Voor het maken van infographics zijn er verschillende tools beschikbaar. Deze tools kunnen je hierbij helpen en maken het een stuk gemakkelijker. Als eerste moet er worden bedacht waar de infographic over moet gaan en welke informatie deze moet weergeven. Vervolgens kun je op verschillende websites een account aanmaken waar je een eigen infographic kunt maken. Later in dit artikel worden een aantal voorbeelden van tools gegeven. Er zijn vaak verschillende sjablonen beschikbaar die je kunt gebruiken voor jouw exemplaar. Kies een sjabloon dat het beste bij jouw wensen past. Je kunt jouw bestand een naam geven en verschillende aspecten bewerken en veranderen.

Als je klaar bent met het maken van jouw infographic dan heb je de mogelijkheid hem op te slaan en/of te delen. Vaak kun je hem direct naar Social Media sites linken en merk je gelijk of mensen je infographic interessant vinden.

 

Piktochart.com:

Met deze tool kun je een innovatieve infographic maken met behulp van veel verschillende images, iconen, thema’s en vectors. Je kunt plaatjes, het lettertype en kleuren gewoon naar de gewenste plaats slepen.

 

Infogr.am:

Infogr.am helpt je op een gemakkelijke manier om een infographic te maken. De informatie die je wilt weergeven kun je uploaden en aanpassen, en dit allemaal binnen een paar minuten.

 

Visualize.me:

Met behulp van visualize.me kun je een mooie en overzichtelijke CV infographic maken die jouw informatie en ervaring op duidelijke en leuke manier weergeeft.

 

Easy.ly:

Met deze tool kun je gemakkelijk een infographic maken die er mooi en professioneel uitziet. Ook hier kun je aspecten van de ene naar de andere plaats slepen. De website is overzichtelijk en makkelijk te begrijpen, waardoor het dus niet nodig is enige voorkennis over het maken van infographics te hebben.

 

Venngage:

Venngage laat je op een simpele manier je eigen informatieve graphic maken. Je kunt bestaande templates gebruiken maar ook je eigen achtergronden en afbeeldingen uploaden. Tevens kunnen er animaties in worden weergegeven. Een prima manier dus om een leuke, creatieve infographic te maken met je eigen touch.

 

Echte creatievelingen kunnen uiteraard ook een infographic maken zonder hulpmiddelen. Dit kost misschien een beetje meer werk en moeite, maar dan heb je ook wel een uniek exemplaar.

call to action ebook leadgeneratie