Als eigenaar van een klein bedrijf heb je niet veel tijd over om je druk te maken over content op social media. En al zeker geen tijd om een uitgebreide content marketing strategie te maken, om je competitie bij te houden, en de aandacht van nieuwe klanten te krijgen.

Gelukkig zijn er makkelijke manieren om snel content op social media te posten. Hieronder een paar snelle, en makkelijke ideeën voor content die snel te delen is.

 

 

1.      Deel berichten van je klanten

 

Wanneer een klant een bericht over jouw bedrijf post, geven ze jou gratis content om te gebruiken. Maak hier gebruik van door deze berichten te delen op je eigen pagina. Wanneer een klant jou tagt, in bijvoorbeeld een Instagram post, kun je dit bijvoorbeeld delen op Facebook of Twitter. Zet hierbij ook de naam van de klant, bedank deze klant, en deel dit op Facebook of Twitter.

Wanneer een klant een bericht of foto van jouw bedrijf op Twitter post, stuur dan een bericht terug. Dit is een geweldige manier om betrokkenheid te creëren, en elk bericht over je bedrijf zorgt ervoor dat jouw bedrijf top of mind blijft.

 

 

2.      Laat jouw producten en diensten zien

 

Deel foto’s van producten en diensten, die jij te bieden hebt, zodat de klant gelijk ziet wat hen te wachten staat wanneer ze jouw bedrijf bezoeken. Je kunt een foto posten, maar ook een filmpje posten of live gaan op Facebook of Instagram, en laat zien wat er op dit moment bij jouw bedrijf gebeurd.

 

 

3.      Stel vragen en geef tips

 

Vragen stellen aan je volgers is een makkelijke manier om voor meer interactie te zorgen. Door vragen te stellen krijg je mensen aan het praten op jouw pagina, hierdoor zorg je voor meer betrokkenheid, en ook voor meer aandacht, naar jouw pagina en merk. Ook is dit een goede manier om feedback te vragen.

Je kunt ook waardevolle tips of inspiratie gerelateerd aan jouw vakgebied plaatsen. Laat zien dat je een expert bent in jouw vakgebied en deel je kennis met je volgers.

 

 

4.      Cross-promote je reviews

 

Wanneer je een goede review hebt gehad, zorg er dan voor dat iedereen dit ziet. Deel dit op al je social media kanalen. Dit is de beste manier om jouw volgers te laten zien, wat klanten over je bedrijf te zeggen hebben. Kopieer gewoon de tekst, zet de naam van de klant erbij, en deel dit op je social media kanalen.

 

Als het gaat over jouw bedrijf op social media, zorg er dan voor dat je informatief bent en zorg voor veel interactie met je volgers.